default_mobilelogo

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev!

Nyheter

COVID-19

 

På grund av den pågående pandemin och de lokala allmänna råd som finns för region Västra Götaland så har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot besök i våra lokaler om de inte är bokade i förväg.

 

Om du behöver komma i kontakt med oss så ring i första hand din vanliga kontakterson.

 

Har du inte bokat ett möte eller inte får svar från din vanliga kontaktperson så vänligen ring vår växel.

Tel: 031-289920

 

OBS! Växeln har öppet mellan kl. 09.00 och 16.00 med stängt för lunch mellan 12.00 - 13.00.

stamplogoIngenjörsfirman Geotech AB grundades 1970 av Peter Örtendahl med kompanjoner, med visionen att underlätta det hårda arbetet i fält och för att sprida mer noggranna metoder för geoteknisk undersökning.


Företaget byggdes på erfarenheter från att utforska de känsliga leror i Göteborgsområdet, med hjälp av metoder som Viktsondering och Nilcon vingtest. Utrustning för båda metoderna blev tidigt delar av produktportföljen.


Fler produkter och metoder har utvecklats i nära samarbete med geotekniska avdelningen på Chalmers tekniska högskola och med andra medlemmar av det geotekniska samhället. Den första borrbandvagns riggen för platsundersökningar infördes mitten av sjuttiotalet.  Företaget är idag en världsledande tillverkare av avancerade sonder, geotekniska riggar och annan fältutrustning. Geotech drivs fortfarande av medlemmar av familjen Örtendahl, tillägnad att fortsätta banbrytande utveckling av utrustning för markundersökning.

Ingenjörsfirman Geotech AB

Datavägen 53

436 32 ASKIM

 

Tel: 031 -28 99 20

CPTU - Miljörör - Piezometer - Electrisk vingsondering - Grundvattenmätning - Geotekniska borrvagnar - Jord/bergsondering - Seismisk CPT - Kolvprovtagare - SPT - Viktsondering - Totalsondering - Provtagningsskruvar - Filterspetsar - Resitivitets CPT - Portrycksmätare - Sondstänger